REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jogurtová bábovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bábovka z jogurtového těsta a hroznového vína, upečená dozlatova.


Ingredience:
400 gpolohrubé mouky
230 gmásla
200 gmoučkového cukru
200 gmodrého hroznového vína
125 gbílého jogurtu
50 gloupaných mandlí
50 mlrumu
4 ksvajec
1 kssáčku prášku do pečiva
1 kssáčku vanilkového cukru
máslo a hrubá mouka na formu
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. V míse změklé máslo nakrájené na menší kousky vyšleháme s moučkovým i vanilkovým cukrem a žloutky do pěny
2. Vmícháme bílý jogurt, rum, prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, na drobno nasekané mandle a nakonec zlehka zapracujeme tuhý sníh z bílků
3. Kuličky hroznového vína opláchneme, osušíme a otrháme od stopek
4. Bábovkovou formu vymazanou máslem a vysypanou hrubou moukou naplníme střídavě jogurtovým těstem a hroznovým vínem, vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 50 minut dozlatova
5. Upečenou bábovku necháme chvíli zchladnout ve formě, pak ji vyklopíme, necháme úplně vychladnout a před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy