REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jihočeské pudláky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Jižních Čech na mletým masem, sýrem, česnekem a kořením nadívané brambory, upečené v troubě doměkka.


Ingredience:
12 ksvětších brambor
2 kstavené sýry
1 ksčesnek
300 gmletého masa
majoránka
máslo
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Stejně velké brambory omyjeme, otřeme, ale neloupeme a dáme na plech péct do rozpálené trouby
2. Když brambory začnou z vrchu praskat a měknout, vytáhneme je z trouby, z vrchní části odloupneme slupku a část vnitřku vydlabeme
3. Vydlabanou bramborovou hmotu spojíme s masem, utřenými tavenými sýry a ochutíme česnekem, majoránkou, kmínem solí a pepřem
4. Do vydlabaných brambor vložíme zpět náplň a nahoru dáme kousek másla a dáme znovu do trouby na 15-20 minut péct
5. Na porci dáváme 3 pudláky a jako přílohu podáváme například zelný salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy