Recept z Jižních Čech na mletým masem, sýrem, česnekem a kořením nadívané brambory, upečené v troubě doměkka.
Ingredience:
12 ks | větších brambor |
2 ks | tavené sýry |
1 ks | česnek |
300 g | mletého masa |
majoránka | |
máslo | |
kmín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Stejně velké brambory omyjeme, otřeme, ale neloupeme a dáme na plech péct do rozpálené trouby
2. Když brambory začnou z vrchu praskat a měknout, vytáhneme je z trouby, z vrchní části odloupneme slupku a část vnitřku vydlabeme
3. Vydlabanou bramborovou hmotu spojíme s masem, utřenými tavenými sýry a ochutíme česnekem, majoránkou, kmínem solí a pepřem
4. Do vydlabaných brambor vložíme zpět náplň a nahoru dáme kousek másla a dáme znovu do trouby na 15-20 minut péct
5. Na porci dáváme 3 pudláky a jako přílohu podáváme například zelný salát.
Jelítko pečené v troubě, kysané zelí, brambor
Jitrnice a jelítka servírovaná s podušeným zelím a vařeným bramborem