REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jidášovy provazy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční velikonoční pečivo.


Ingredience:
1 kghladké mouky
100 grozpuštěného másla
100 gcukru
40 gdroždí
0,5 lvlažného mléka
4 ksžloutky
bílé přírodní víno
badyán
sůl

Postup:

1. Ve víně rozpustíme droždí, přidáme mléko, máslo, žloutky, cukr, špetku soli, špetku badyánu a nakonec vše zaděláme s moukou
2. Těsto necháme vykynout
3. Z vykynutého těsta rozválíme válečky asi 20 cm dlouhé, které vždy po dvou splétáme do provazu
4. Klademe je na vymaštěný plech, potíráme žloutkem a v troubě, vyhřáté na 170-180 °C, upečeme
5. Studené mažeme máslem, které v poměru 1:
1 rozšleháme s medem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy