REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jidáše s mákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké velikonoční pečivo.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
160 gmásla
70 gcukru krupice
30 gdroždí
4 ksžloutky
1/3 lmléka
1 ksvejce na potírání
mák na posypání
citrónová kůra
sůl

Postup:

1. Z droždí, lžíce cukru, mléka a lžičky mouky uděláme kvásek
2. Do mísy prosejeme mouku, nakrájíme máslo, přidáme cukr, sůl, trochu strouhané citrónové kůry, kvásek a zbylé těsto s rozkvedlanými žloutky
3. Těsto dobře vypracujeme a necháme vykynout
4. Z vykynutého těsta děláme válečky asi 20 až 25 cm dlouhé. v polovině je přehneme a stočíme dovnitř
5. Klademe je na plech vymazaný tukem, povrch jidášů potřeme vejcem a posypeme mákem
6. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy