REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ježci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánoční cukroví ve tvaru ježků z rozinek, mletých fíků, loupaných mandlí, másla … a dalších ingrediencí.


Ingredience:
250 ghladké mouky
80 gmoučkového cukru
70 gmásla
50 gloupaných mandlí
50 gmletých fíků
50 grozinek
1 lžičkaprášku do pečiva
vanilkový cukr
citronová kůra
Na ozdobu:
50 gloupaných, na nudle nakrájených mandlí

Postup:

1. Máslo s cukrem, vejcem a žloutkem utřeme do pěny
2. Přidáme mouku s práškem do pečiva, nastrouhanou citronovou kůru a nakonec rozinky, mleté fíky a mandle (pokud je těsto příliš tuhé, přidáme kapku mléka, těsto však má být dost tuhé)
3. Na tukem vymaštěný plech děláme lžičkou hromádky, do kterých zapichujeme nudličky mandlí jako bodlinky
4. Pečeme v předehřáté troubě na 150-160 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy