REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemné banány na jehle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky banánů potřené medem, obalené strouhaným kokosem, napichované na jehly s různým ovocem, grilované dozlatova.


Ingredience:
4 ksnepřezrálých banánů
8 lžicvaječného likéru
1 lžícestrouhaného kokosu
1 lžícemedu
kousky různého ovoce

Postup:

1. Banány oloupeme, pokapeme vaječným likérem a necháme 10 minut uležet
2. Potom je potřeme ohřátým medem, obalíme strouhaným kokosem a nakrájíme je na kousky dlouhé 3 cm a podélně napichujeme na grilovací jehly
3. Podle ročního období nebo chuti střídavě napichujeme banán s hroznovým vínem, plátkem pomeranče nebo mandarinky a grilujeme dozlatova
4. Podáváme na předehřátém talířku i s jehlou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy