REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemná rybí polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z rybí hlavy, ocasu, rybích vnitřností, kořenové zeleninu a hub, dochucená kořením a smetanou.


Ingredience:
2 kspůlky rybí hlavy
2 kspůlky ocasu
1–2 ksžloutků
1/2 ksbujónové kostky
150 grybích vnitřností
100 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
100 gčerstvých hub nebo žampiónů
nebo
10 gsušených hub
70 gmásla
40 ghladké mouky
1,25 lvody
1/8 lsladké smetany
špetka mletého pepře
koření kari
petrželka
sůl

Postup:

1. Oprané hlavy bez očí a žáber a rybí ocasy zalijeme vroucí osolenou vodou a uvaříme do měkka tak, aby se maso dalo z hlav i ocasů obrat a dokonale odkostit
2. Očištěnou a na nudličky nakrájenou zeleninou osmažíme na 30 g másla, přidáme scezený vývar z ryb a zahustíme žlutou jíškou, připravenou ze zbylého másla a mouky
3. Polévku dobře rozšleháme a povaříme
4. Přidáme obrané maso z hlav a ocasů a povařené rybí vnitřnosti, které jsme uvařili zvlášť a k tomu přidáme očištěné a nakrájené houby (sušené houby předem na několik hodin namočíme)
5. Polévku znovu dobře povaříme a nakonec přilijeme smetanu, v níž jsme rozšlehaly žloutky; přidáme jemně usekanou petrželku, se žloutky se polévka už pouze dobře prohřejeme.

Doporučení:

K polévce podáváme na nudličky nakrájenou a osmaženou žemli nebo kolečka rohlíků, která namažeme máslem, posypeme strouhaným sýrem a v troubě opečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy