REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí ragú

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ragú z jehněčího masa podušeného na cibulovém základě spolu se slaninou, kořenovou zeleninou, vývarem a bílým vínem, servírované s bramboráčky.


Ingredience:
Na ragú:
800 gjehněčí kýty
100 gslaniny
500 mlvývaru
250 mlbílého vína
2 lžícehladké mouky
1 lžícenasekaných bylinek (šalvěj, rozmarýn)
3 ksstroužků česneku
3 ksmrkve
1 kscibule
1/2 ksceleru
mletý pepř
sůl
Na bramboráčky:
400 gmraženého listového špenátu
4 ksbrambor
2 ksvajec
2 ksstroužků česneku
hladká mouka dle potřeby
majoránka
mletý pepř
kmín
olej
sůl

Postup:

1. Jehněčí kýtu očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky velikosti sousta a očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na menší kousky
2. V hrnci rozehřejeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme kořenovou zeleninu, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a vše osmažíme, pak přidáme maso, které ze všech stran orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme částí vývaru i bílého vína, přivedeme k varu, poté teplotu snížíme a zvolna necháme dusit
3. Když se vývar odpaří a maso je téměř měkké, zaprášíme ho hladkou moukou a za stálého míchání zalijeme zbylým vývarem i vínem, přidáme na jemno nasekané bylinky, oloupané utřené stroužky česneku a pod pokličkou dodusíme maso za občasného promíchání doměkka, podle potřeby dochutíme solí i pepřem
4. Na bramboráčky brambory oloupeme, nastrouháme a dáme do mísy, přidáme rozmrazený, od vody vymačkaný, na jemno nasekaný špenát, rozklepnutá vejce, promícháme, podle potřeby přidáme mouku a dochutíme solí, pepřem, majoránkou, kmínem a oloupanými utřenými stroužky česneku
5. Potom v pánvi na rozehřátém oleji smažíme po obou stranách dozlatova malé bramboráčky, které podáváme k ragú.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Co můžete očekávat od moderních pečicích trub

Klasickou pečicí troubu není třeba dlouze představovat. Jedná se o jeden ze základních kuchyňských spotřebičů, který má doma téměř každý. Umožňuje nám nejen přípravu běžných pokrmů, ale pomůže nám také s vytvořením příjemné domácí atmosféry. Však si to jen představte, vůně nedělní svíčkové, štrúdlu nebo třeba vánočního cukroví. Kdo by to nemiloval.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku Rio Mare má rekordní účast a mediálního partnera

Soutěž Svačina roku Rio Mare vstupuje do 7. ročníku s rekordní účastí škol i studentů. I letos mladí kuchaři soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou soutěže je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Soutěž pořádá výhradní distributor značky Rio Mare na českém trhu společnost Bolton Czechia. Mediálním partnerem soutěže jsou regionální noviny Deník.

číst dále ...

U Galerie Vaňkovka se uskuteční Food Truck Festival. Gastronomický zážitek připraví 21 dodávek a 12metrový vagón

Na další várku dobrot se mohou od 11. do 13. října těšit návštěvníci Food Truck Festivalu, který se odehraje v prostorách vedle Galerie Vaňkovka. Na pultech občerstvovacích dodávek nebudou chybět například populární burgery s vyladěnými recepturami, roast beefy, kachní paličky, mexické tacos, ale i méně tradiční jídla jako kanadské hranolky poutine či čínské knedlíčky Dim Sum. Část výtěžku z prodeje občerstvení poputuje na konto Nadace Emil podporující mladé hendikepované sportovce.

číst dále ...

Péct, milovat, žít – autobiografická kniha cukráře Josefa Maršálka

A máme tu tip na autobiografickou knihu cukráře Josefa Maršálka s názvem Péct, milovat, žít. Tato tři slova Josefa dokonale vystihují! Kniha vypráví o jeho cestě za cukrařinou. Je plná jeho rodiny, přátel, barevných fotografií a najdete tam i oblíbené recepty.

číst dále ...

Zdravá hravá snídaně pro malé i velké

Snídaně je základ dne. Říkají to babičky, maminky i odborníci. První ranní pokrm nás nastartuje, dodá nám energii a často určí i náladu, která nás bude provázet po zbytek dne. Nezapomínejte proto snídat a dopřejte si na to dostatek času. A to naučte i své děti.

číst dále ...

Proč nejíme luštěniny?

Všichni víme, že jsou luštěniny zdravé, plné vlákniny a bílkovin a v neposlední řadě také vitamínů a minerálů. Přitom jsou chutné a u mnoha národů obhajují dokonce první příčky mezi konzumovanými potravinami. Co tedy způsobuje naši nechuť ke konzumaci této jinde oblíbené součásti jídelníčku?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy