REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí ragú

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ragú z jehněčího masa podušeného na cibulovém základě spolu se slaninou, kořenovou zeleninou, vývarem a bílým vínem, servírované s bramboráčky.


Ingredience:
Na ragú:
800 gjehněčí kýty
100 gslaniny
500 mlvývaru
250 mlbílého vína
2 lžícehladké mouky
1 lžícenasekaných bylinek (šalvěj, rozmarýn)
3 ksstroužků česneku
3 ksmrkve
1 kscibule
1/2 ksceleru
mletý pepř
sůl
Na bramboráčky:
400 gmraženého listového špenátu
4 ksbrambor
2 ksvajec
2 ksstroužků česneku
hladká mouka dle potřeby
majoránka
mletý pepř
kmín
olej
sůl

Postup:

1. Jehněčí kýtu očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky velikosti sousta a očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na menší kousky
2. V hrnci rozehřejeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme kořenovou zeleninu, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a vše osmažíme, pak přidáme maso, které ze všech stran orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme částí vývaru i bílého vína, přivedeme k varu, poté teplotu snížíme a zvolna necháme dusit
3. Když se vývar odpaří a maso je téměř měkké, zaprášíme ho hladkou moukou a za stálého míchání zalijeme zbylým vývarem i vínem, přidáme na jemno nasekané bylinky, oloupané utřené stroužky česneku a pod pokličkou dodusíme maso za občasného promíchání doměkka, podle potřeby dochutíme solí i pepřem
4. Na bramboráčky brambory oloupeme, nastrouháme a dáme do mísy, přidáme rozmrazený, od vody vymačkaný, na jemno nasekaný špenát, rozklepnutá vejce, promícháme, podle potřeby přidáme mouku a dochutíme solí, pepřem, majoránkou, kmínem a oloupanými utřenými stroužky česneku
5. Potom v pánvi na rozehřátém oleji smažíme po obou stranách dozlatova malé bramboráčky, které podáváme k ragú.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy