REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí ragú

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ragú z jehněčího masa podušeného na cibulovém základě spolu se slaninou, kořenovou zeleninou, vývarem a bílým vínem, servírované s bramboráčky.


Ingredience:
Na ragú:
800 gjehněčí kýty
100 gslaniny
500 mlvývaru
250 mlbílého vína
2 lžícehladké mouky
1 lžícenasekaných bylinek (šalvěj, rozmarýn)
3 ksstroužků česneku
3 ksmrkve
1 kscibule
1/2 ksceleru
mletý pepř
sůl
Na bramboráčky:
400 gmraženého listového špenátu
4 ksbrambor
2 ksvajec
2 ksstroužků česneku
hladká mouka dle potřeby
majoránka
mletý pepř
kmín
olej
sůl

Postup:

1. Jehněčí kýtu očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky velikosti sousta a očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na menší kousky
2. V hrnci rozehřejeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme kořenovou zeleninu, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a vše osmažíme, pak přidáme maso, které ze všech stran orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme částí vývaru i bílého vína, přivedeme k varu, poté teplotu snížíme a zvolna necháme dusit
3. Když se vývar odpaří a maso je téměř měkké, zaprášíme ho hladkou moukou a za stálého míchání zalijeme zbylým vývarem i vínem, přidáme na jemno nasekané bylinky, oloupané utřené stroužky česneku a pod pokličkou dodusíme maso za občasného promíchání doměkka, podle potřeby dochutíme solí i pepřem
4. Na bramboráčky brambory oloupeme, nastrouháme a dáme do mísy, přidáme rozmrazený, od vody vymačkaný, na jemno nasekaný špenát, rozklepnutá vejce, promícháme, podle potřeby přidáme mouku a dochutíme solí, pepřem, majoránkou, kmínem a oloupanými utřenými stroužky česneku
5. Potom v pánvi na rozehřátém oleji smažíme po obou stranách dozlatova malé bramboráčky, které podáváme k ragú.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy