REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí ragú

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ragú z jehněčího masa podušeného na cibulovém základě spolu se slaninou, kořenovou zeleninou, vývarem a bílým vínem, servírované s bramboráčky.


Ingredience:
Na ragú:
800 gjehněčí kýty
100 gslaniny
500 mlvývaru
250 mlbílého vína
2 lžícehladké mouky
1 lžícenasekaných bylinek (šalvěj, rozmarýn)
3 ksstroužků česneku
3 ksmrkve
1 kscibule
1/2 ksceleru
mletý pepř
sůl
Na bramboráčky:
400 gmraženého listového špenátu
4 ksbrambor
2 ksvajec
2 ksstroužků česneku
hladká mouka dle potřeby
majoránka
mletý pepř
kmín
olej
sůl

Postup:

1. Jehněčí kýtu očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky velikosti sousta a očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na menší kousky
2. V hrnci rozehřejeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme kořenovou zeleninu, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a vše osmažíme, pak přidáme maso, které ze všech stran orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme částí vývaru i bílého vína, přivedeme k varu, poté teplotu snížíme a zvolna necháme dusit
3. Když se vývar odpaří a maso je téměř měkké, zaprášíme ho hladkou moukou a za stálého míchání zalijeme zbylým vývarem i vínem, přidáme na jemno nasekané bylinky, oloupané utřené stroužky česneku a pod pokličkou dodusíme maso za občasného promíchání doměkka, podle potřeby dochutíme solí i pepřem
4. Na bramboráčky brambory oloupeme, nastrouháme a dáme do mísy, přidáme rozmrazený, od vody vymačkaný, na jemno nasekaný špenát, rozklepnutá vejce, promícháme, podle potřeby přidáme mouku a dochutíme solí, pepřem, majoránkou, kmínem a oloupanými utřenými stroužky česneku
5. Potom v pánvi na rozehřátém oleji smažíme po obou stranách dozlatova malé bramboráčky, které podáváme k ragú.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Co se jí a jak se slaví velikonoce ve světě …

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky jara ve velké části naší zeměkoule, tedy přesně tam, kde najdeme křesťany a jejich víru. Velikonoce jsou totiž křesťanské svátky, které mají připomínat zmrtvýchvstání Ježíše Krista. A když jde o svátky, tak k těm většinou patří skvělé, často slavnostní jídlo. Následující řádky si tedy povíme o tradičních pokrmech, které se připravují právě o Velikonocích ve světě, ale ne jen o jídle, ale také o zvycích, které velikonoce v různých částech světa provázejí.

číst dále ...

Tipy na jídla z domácích karanténových zásob

Strach z nedostatku potravin nás donutil nakupovat víc než jsme zvyklí. České rodiny vzaly obchody s potravinami útokem a teď řeší, co s nakoupenými trvanlivými potravinami, aby jen nestály ve skříni. Proč to ale nebrat optimisticky a vrhnout se do této nové výzvy tak, aby z ní profitovala i naše střeva? Navíc jde o jídla zdravá, vyvážená a šetrná k vašemu rozpočtu.

číst dále ...

Restaurace Styl&Interier čelí krizi přípravou obědů zdarma pro zdravotníky nemocnice Na Bulovce #jidloprobulovku

Vyhlášený nouzový stav a s ním spojená nejistota znamená pro většinu restauračních provozů boj o holé přežití. Čelit nečekané situaci bezplatnou pomocí zdravotníkům nemocnice Na Bulovce se rozhodl pan Marek Dudák, majitel oblíbeného bistra Styl&Interier v centru Prahy.

číst dále ...

Tradiční i originální recepty, které oceníte nejen o Velikonocích

Poslední roky se stalo velkým trendem hledat nové recepty na internetu. I když stále je mezi námi mnoho těch, kteří si libují v tištěných časopisech a rádi si vystřihují recepty, co je zaujmou. Podle čeho se rozhodujete, že si daný pokrm připravíte? Nejspíše podle fotky a použitých surovin. Jaký je další krok? Dojít na nákup a vybrat např. vejce, slaninu, pečivo, máslo, jogurt. To jsou ingredience, s nimiž v březnu pracuje web akademiekvality.cz, plný zajímavých receptů a tipů ohledně potravin. Odborníci vám tam také poradí, jak se zorientovat v ohromném množství potravin, abyste poznali, které z nich jsou opravdu kvalitní. Zárukou jsou mj. značky kvality (např. Klasa nebo Regionální potravina) nacházející se na obalech výrobků.

číst dále ...

Do krabičky s sebou! Podpořte oblíbené podniky

Jsme doma a život jakoby se na chvíli zastavil. Máme čas věnovat se dětem, dočíst knížku, kterou jsme dostali pod stromeček, udělat letos opravdu důkladný jarní úklid. Ne každému ale situace přinesla vytoužený výdech. Gastronomie, spolu s ostatními lokálními malými podniky, které jsme si tak oblíbili, trpí a možná nepřežije nejbližší týdny, pokud jim nepomůžeme přečkat toto těžké období.

číst dále ...

Velikonoční zajíček

Jedním ze symbolů Velikonoc je také zajíček. Najdeme ho už v bibli mezi stvořeními “maličkými na Zemi a moudřejšími nad mudrce”, kdy měl pravděpodobně symbolizovat chudé, skromné a pokorné. Křesťanství se k němu přesto stavělo s jistým odstupem pro jeho údajnou nadměrnou smyslnost a příslovečnou zaječí plodnost. Býval proto znázorňován jako bílý zajíc u nohou Panny Marie, což mělo symbolizovat vítězství čistoty nad tělesným pokušením. A to o sobě dávalo nejvíce vědět právě na jaře.

číst dále ...

Salente Cuco, hlavní chod a příloha vařené najednou

Multifunkční elektrický hrnec Salente Cuco ztělesňuje moderní vaření pro 21. století. V hrnci uvaříte své oblíbené pokrmy zdravě, snadno a rychle. Elektrické hrnce nabízí jednoduchý a zdravý způsob přípravy pokrmů. Díky svým automatickým funkcím navíc v kuchyni dokážou ušetřit čas i práci. Multifunkční hrnec Salente Cuco využijete jako tlakový, pomalý, napařovací, ale i jako rýžovar, jogurtovač, sterilizátor, skvěle v něm připravíte vajíčka na různý způsob, umožňuje smažení nebo restování. Jste-li příznivci zdravého vaření, jistě se Vám bude zamlouvat program vaření v páře. Páru využijete i pro sterilizaci např. kojeneckých lahví či lahví na zavařování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy