REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí ragú

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ragú z jehněčího masa podušeného na cibulovém základě spolu se slaninou, kořenovou zeleninou, vývarem a bílým vínem, servírované s bramboráčky.


Ingredience:
Na ragú:
800 gjehněčí kýty
100 gslaniny
500 mlvývaru
250 mlbílého vína
2 lžícehladké mouky
1 lžícenasekaných bylinek (šalvěj, rozmarýn)
3 ksstroužků česneku
3 ksmrkve
1 kscibule
1/2 ksceleru
mletý pepř
sůl
Na bramboráčky:
400 gmraženého listového špenátu
4 ksbrambor
2 ksvajec
2 ksstroužků česneku
hladká mouka dle potřeby
majoránka
mletý pepř
kmín
olej
sůl

Postup:

1. Jehněčí kýtu očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky velikosti sousta a očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na menší kousky
2. V hrnci rozehřejeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme kořenovou zeleninu, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a vše osmažíme, pak přidáme maso, které ze všech stran orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme částí vývaru i bílého vína, přivedeme k varu, poté teplotu snížíme a zvolna necháme dusit
3. Když se vývar odpaří a maso je téměř měkké, zaprášíme ho hladkou moukou a za stálého míchání zalijeme zbylým vývarem i vínem, přidáme na jemno nasekané bylinky, oloupané utřené stroužky česneku a pod pokličkou dodusíme maso za občasného promíchání doměkka, podle potřeby dochutíme solí i pepřem
4. Na bramboráčky brambory oloupeme, nastrouháme a dáme do mísy, přidáme rozmrazený, od vody vymačkaný, na jemno nasekaný špenát, rozklepnutá vejce, promícháme, podle potřeby přidáme mouku a dochutíme solí, pepřem, majoránkou, kmínem a oloupanými utřenými stroužky česneku
5. Potom v pánvi na rozehřátém oleji smažíme po obou stranách dozlatova malé bramboráčky, které podáváme k ragú.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?

Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jak je – a jaká vlastně – vybrat?

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

5 tipů, díky kterým o Velikonocích nepřiberete ani deko navíc

Sotva skončily Vánoce a přehoupli jsme se do nového roku a už zase jsou tady další svátky spojené s nekonečným hodováním. Naštěstí Velikonoce netrvají tak dlouho jako Vánoce, pokud se však nebudete hlídat, může vám i těchto pár dnů uštědřit nějaké to kilo navíc. Jestli se navíc na jaře snažíte zhubnout na léto do plavek, přibírání o Velikonocích pro vás určitě nebude žádoucí. Jak nedat nadbytečným kilům šanci? Vyzkoušejte následující tipy.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy