REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jehněčí maso je libové, zdravé a v době velikonočních svátků se často objevuje na talířích. Spoustu lidí ale odradí jeho specifický „pach“ – ten však správnou úpravou, kořením či bylinkami můžeme alespoň trochu zmírnit. Tento recept připravila bloggerka Jana z blogu Solnička v kuchyni.


Ingredience:
1 kgjehněčího masa (např. kýta)
3 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
1 kskousek slaniny v celku
sádlo
voda
pepř
sůl

Postup:
  1. Jehněčí kýtu omyjeme a dle potřeby očistíme od blanek. Slaninu nakrájíme na menší špalíčky, jimiž prošpikujeme maso.
  2. Prošpikované jehněčí svážeme potravinářským provázkem, aby pěkně drželo tvar, ze všech stran osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Takto připravené maso necháme v lednici alespoň 24 hodin odpočívat.
  3. Odležené maso vyndáme z lednice a necháme alespoň hodinu stát v pokojové teplotě. Poté na pánvi rozpálíme sádlo a ze všech stran jej zprudka opečeme, aby se svalovina všude pěkně zatáhla. Díky tomu zůstane všechna šťáva v pečeni.
  4. Orestovanou kýtu vyjmeme z pánve, přesuneme ji i s výpekem do pekáče, podlijeme vodou, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, přikryjeme poklicí a pečeme na 180 stupňů cca 2 – 2,5 hodiny. Během pečení kontrolujeme a dle potřeby podléváme. Těsně před koncem pečení sundáme pokličku a necháme maso opéct, aby chytlo pěknou barvu.
Poznámka:

Zdroj: Globus.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy