REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí kýta se smetanovými bramborami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jehněčí maso potřené utřenými stroužky česneku a posypané tymiánem, upečené v troubě doměkka, servírované s gratinovanými bramborami.


Ingredience:
600 gjehněčí kýty
50 gmásla
2 lžičkylístků tymiánu
4 ksstroužků česneku
mletý pepř
voda
sůl
Na brambory:
800 gbrambor
250 mlsmetany ke šlehání
máslo na formu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Jehněčí kýtu odblaníme, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, důkladně do masa vetřeme oloupané utřené stroužky česneku, posypeme tymiánem a svážeme provázkem
2. V kastrůlku na rozehřátém másle maso po obou stranách opečeme dozlatova, přendáme do pekáčku, podlijeme trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a za občasného přelévání výpekem a podlévání vodou pečeme doměkka (asi 75 minut)
3. Brambory oloupeme, nakrájíme na velmi tenké plátky, vložíme do mísy, přilijeme smetanu, přidáme oloupané utřené stroužky česneku, sůl, mletý pepř a vše dobře promícháme
4. Pak ochucené plátky brambor naskládáme do máslem vymazané formy, lehce stlačíme, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 1 hodinu
5. Upečené maso nakrájíme na plátky a servírujeme s gratinovanými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy