Jehněčí kýta potřená bylinkovou směsí a spolu s cibulkou upečená doměkka.
Ingredience:
800 g | jehněčí kýty |
1 lžička | pažitky |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | kopřiv |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | mladé cibulky |
koriandr | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Oloupané stroužky česneku, kopřivy a pažitku jemně nasekáme, přidáme mletý koriandr, sůl, olej a promícháme
2. Očištěnou jehněčí kýtu omyjeme, osušíme, potřeme připravenou směsí, vložíme do pekáčku a necháme nejméně 1 hodinu odležet
3. Mezitím na jemno nakrájíme mladou cibulku i s natí
4. Do pekáčku k masu přidáme cibulku, podlijeme trochou vody, vložíme do předehřáté trouby na 250 °C, teplotu snížíme na polovinu a pečeme za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou doměkka (asi 45 minut).