REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jednoduchý hruškový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mírně sladký moučník pečený v troubě.


Ingredience:
120 gpolohrubé mouky
60 gcukru krystal
50 gtuku (100 %)
3 ksbílky
2 kshrušky
2 ksbílé jogurty
nebo
1 kszakysané smetany
2 lžícemedu
špetka prášku do pečiva

Postup:

1. Dno dortové formy vyložte pečicím papírem, ten potřete medem
2. Hrušky očistíme, zbavíme jadřinců, rozkrájíme na menší dílky
3. Nakrájené ovoce rozložíme na medem potřený pečící papír
4. Utřeme do pěny stoprocentní tuk s cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva a vidličkou vypracujte drobenku
5. Do drobenky zamíchejte sníh z bílků a těsto rozetřete na hrušky
6. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 40 minut
7. Po upečení necháme chvíli vychladnout a pak obrátíme moučník vzhůru nohama a vyklopíme ho na talíř.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy