Krevety servírované s pikantní omáčkou z cibule, chilli papričky, kokosového mléka, kari pasty a dalších ingrediencí.
Ingredience:
350 g | krevet |
200 ml | kokosového mléka |
200 ml | zeleninového vývaru |
2 lžíce | červené kari pasty |
1 lžíce | rajčatového pyré |
2 lžíce | slunečnicového oleje |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | zelená chilli paprička |
1 ks | cibule |
čerstvý koriandr na ozdobu |
Postup:
1. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, oloupané, na tenké plátky nakrájené stroužky česneku, polovinu očištěné, na proužky nakrájené chilli papričky a za občasného promíchání 5 minut opékáme
2. Pak přidáme kari pastu a za další minutu i rajčatové pyré, zeleninový vývar, kokosové mléko a necháme 10 minut probublávat
3. Nakonec přidáme krevety, vaříme 3 minuty, zasypeme zbylou chilli papričkou, čerstvým koriandrem a podáváme.
Podáváme s rýží.