REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jednoduché krevetové kari

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krevety servírované s pikantní omáčkou z cibule, chilli papričky, kokosového mléka, kari pasty a dalších ingrediencí.


Ingredience:
350 gkrevet
200 mlkokosového mléka
200 mlzeleninového vývaru
2 lžícečervené kari pasty
1 lžícerajčatového pyré
2 lžíceslunečnicového oleje
2 ksstroužků česneku
1 kszelená chilli paprička
1 kscibule
čerstvý koriandr na ozdobu

Postup:

1. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, oloupané, na tenké plátky nakrájené stroužky česneku, polovinu očištěné, na proužky nakrájené chilli papričky a za občasného promíchání 5 minut opékáme
2. Pak přidáme kari pastu a za další minutu i rajčatové pyré, zeleninový vývar, kokosové mléko a necháme 10 minut probublávat
3. Nakonec přidáme krevety, vaříme 3 minuty, zasypeme zbylou chilli papričkou, čerstvým koriandrem a podáváme.

Doporučení:

Podáváme s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy