REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jednoduchá polévka z červené čočky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podle našich babiček by se na Nový rok měla jíst čočka, aby se v domácnosti držely peníze. Zde je jednoduchý recept na čočkovou polévku.


Ingredience:
200 gčervené čočky
1-2 ksmrkve
1 kskostky zeleninového bujónu
1 ksmenší cibule
1 kspetržele
0,75 lvody
vegeta na dochucení
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Na troše oleje v hrnci zpěníme na drobno nakrájenou cibuli dozlatova
2. Přilijeme horkou vodu, přidáme propranou čočku, očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a kostku zeleninového bujónu, vše promícháme a necháme vařit cca 10-15 minut
3. Dle chuti polévku dochutíme vegetou a pepřem, případně ji ještě osolíme.

Doporučení:

Hotovou polévku můžeme ozdobit čerstvou petrželkou a navonět stroužkem prolisovaného česneku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy