Pomazánka z upečených, rozmixovaných lilků, olivového oleje, bylinek a koření vhodná na topinky, tousty či plátky chleba.
Ingredience:
1-2 ks | střední bio lilky |
2 ks | stroužky bio česneku |
3 lžíce | bio olivového oleje |
bylinky podle chuti (bio bazalka nebo oregano) | |
bio rajčata na ozdobu | |
bio pepř | |
sůl | |
topinky nebo plátky chleba či tousty k servírování |
Postup:
- Lilek nakrájíme na malé kousky, dáme na pekáč a pečeme v troubě do změknutí.
- Poté jej vložíme do mísy, přidáme olivový olej a rozmixujeme.
- Vychladlou pomazánku osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek a dochutíme oblíbenými bylinkami.
- Na závěr rozetřeme na topinky nebo plátky chleba a ozdobíme rajčátky.
Recept k článku: Lilek – ideální surovina pro bezmasé pokrmy