REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jednoduchá lilková pomazánka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomazánka z upečených, rozmixovaných lilků, olivového oleje, bylinek a koření vhodná na topinky, tousty či plátky chleba.


Ingredience:
1-2 ksstřední bio lilky
2 ksstroužky bio česneku
3 lžícebio olivového oleje
bylinky podle chuti (bio bazalka nebo oregano)
bio rajčata na ozdobu
bio pepř
sůl
topinky nebo plátky chleba či tousty k servírování

Postup:
  1. Lilek nakrájíme na malé kousky, dáme na pekáč a pečeme v troubě do změknutí.
  2. Poté jej vložíme do mísy, přidáme olivový olej a rozmixujeme.
  3. Vychladlou pomazánku osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek a dochutíme oblíbenými bylinkami.
  4. Na závěr rozetřeme na topinky nebo plátky chleba a ozdobíme rajčátky.
Doporučení:

Recept k článku: Lilek – ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Lilek – ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Rádi byste vytvořili plnohodnotnou hostinu bez masa a dochází vám inspirace? Co takhle vyzkoušet zajímavé recepty z lilku neboli baklažánu? Tato fialová plodina, která technicky není zeleninou, ale ovocem, se totiž dá upravovat podobně jako maso. Je však důležité jej správně upravit a dochutit, aby nebyl příliš vodnatý či olejnatý. Pokud se budete řídit našimi recepty, uvidíte, že vykouzlíte gurmánské hody, které si vychutná celá rodina.

číst dále ...

Měsíc biopotravin je konečně tady. Vydejte se s rodinou na výlet a poznejte svého farmáře!

Nechcete letos riskovat cestu do zahraničí a raději byste s rodinou vyrazili někam po Česku? Neváhejte a vydejte se na poznávací výlet na eko farmu nebo třeba objevovat nové pochutiny na oblíbené dožínky. Září je Měsícem biopotravin a Ministerstvo zemědělství podpoří letos svou kampaní ekologické farmáře již po sedmnácté. Akce „Poznej svého farmáře“ proběhne hned v několika regionech a nabídne program pro děti i dospělé.

číst dále ...

Prague Mussel Week: čerstvé slávky a chuť moře obohatí menu pražských restaurací

Stejně jako vloni budou šéfkuchaři pražských restaurací podávat originální pokrmy z čerstvě nalovených slávek. Třetí ročník festivalu Prague Mussel Week proběhne ve dnech 13. až 19. září a nabídne milovníkům jídla jedinečnou příležitost – navštívit nová místa a objevit nové způsoby přípravy mušlí. Novinku letošního ročníku představuje možnost zakoupit čerstvé slávky i v obchodních řetězcích.

číst dále ...

Vše, co potřebujete vědět o životě bez laktózy

Nevolnosti, křeče v břiše, či dokonce kožní problémy a dušnost, to vše může způsobit mléko a mléčné výrobky. Za těmito problémy stojí buď intolerance na laktózu, či alergie na mléčnou bílkovinu, které dokážou každodenní stravování pěkně zkomplikovat. Patříte-li mezi ty, kteří se mléčným výrobkům obloukem vyhýbají, pak vás zaujmou následující řádky.

číst dále ...

Objevte chuť babího léta s recepty s Regionální potravinou

Podzim už pomalu klepe na dveře. Ještě byste si rádi léto prodloužili a vyhnuli se sychravému počasí? I první podzimní dny se dají zpříjemnit. Co třeba u dobrého jídla? Připravili jsme pro vás lahodné menu, které vás jistě vyléčí z podzimního splínu, a vy si budete užívat babího léta plnými doušky. Do všech pokrmů jsme zařadili ingredience, které se pyšní známkou kvality Regionální potravina, jež každoročně získají jen ti nejlepší v rámci každého ze 13 krajů. Díky tomu můžete mít jistotu, že se jedná o výrobky prvotřídní kvality, které zpracovávají pouze lokální suroviny a mají nezaměnitelnou chuť. Ochutnejte s námi hovězí vývar s libečkovo-petrželkovými nudlemi, konfitovaný květák s makovým olejem, trhané vepřové maso se šťouchaným bramborem a houbami. A na závěr si oslaďte život lahodnými buchtičkami se šodó. Dobrou chuť!

číst dále ...

Rychlé a zdravé svačiny, které dodají energii a zasytí

Každá správná hospodyně se snaží pro své strávníky připravovat jídla nejen chutná, ale zároveň i vydatná a nutričně vyvážená. Proto není divu, že nápady na rychlé a zdravé svačiny dochází a dále už se jen opakují. Nejde totiž jen o to splnit hlavní podmínku – nasytit, ale zároveň připravit takové jídlo, které potěší nejen žaludek, ale i oči. Pamatujete doby, kdy se svačiny ve škole měnily s kamarády a závidělo se těm, kteří měli od maminky s láskou připravený chleba nebo sendvič? Tak teď je můžete dětem, sobě i manželovi nebo partnerovi připravovat také a velmi snadno. Drůbežářský závod Klatovy vám pomůže, jak hlavně nejmenší strávníky kreativně překvapit a zajistit jim pestrý výběr lahodných svačin.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy