REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jazyk s mandlovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí vařený jazyk v omáčce z mandlí, másla a červeného vína.


Ingredience:
1 kshovězího jazyka
(nebo 4 ks vepřového)
5 kszrnek pepře
3 ksnového koření
1 ksbobkového listu
1 kshřebíčku
1 ksmrkve
1 kspetržele
3/4 ksceleru
sůl
Na omáčku.
50 gmásla
50 gmandlí
50 gcukru
ghladké mouky
dlvývaru z jazyka
1 dlčerveného vína
2 lžícecitrónové šťávy

Postup:

1. Očištěný, několikrát v horké vodě propláchnutý a kartáčkem očištěný jazyk vložíme do horké osolené vody, vložíme zeleninu a koření a zvolna vaříme do změknutí, nejlépe v tlakovém hrnci
2. Potom jazyk ochladíme pod studenou vodou, oloupeme a pokrájíme na plátky
3. Vývar přecedíme
4. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 5 dl vývaru, přidáme víno a citrónovou šťávu
5. Mandle spaříme, oloupeme, nakrájíme, přidáme do omáčky a povaříme
6. Na pánev dáme cukr, pokropíme ho zlehka vodou a zahřejeme ho, až nám vznikne světlý karamel, mírně ho zředíme, rozšleháme, nalijeme do omáčky a cca 5 minut vaříme
7. Potom do omáčky vložíme plátky jazyka a prohřejeme.

Doporučení:

– Podáváme s těstovinami nebo vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy