Orestované kousky jater, umleté spolu s uvařenými bramborami a zapečené s vajíčky (žloutkem a sněhem z bílků) v troubě.
Ingredience:
100 g | jater |
100 g | brambor |
100 g | strouhanky |
1 ks | vejce |
1 ks | malé cibule |
1 lžička | tuku |
sůl | |
tuk na vymazání pekáče | |
strouhank na vysypání pekáče |
Postup:
1. Očištěná játra pokrájíme na menší kousky, rychle je orestujeme na rozpáleném tuku s nadrobno nakrájenou cibulí
2. Vychladlá játra umeleme na masovém strojku spolu s vařenými brambory
3. Přidáme žloutek, strouhanku a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílku
4. Pečeme ve vymazaném a strouhankou vysypaném pekáčku v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut.
Podáváme se salátem z kysaného zelí a s bramborovou kaší.