REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Játra s pomerančovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Játra máčená v mléce orestujeme a zalijeme omáčkou připravenou ze šťávy pomerančů, mléka, cibulky ….


Ingredience:
Recept na 4 porce:
4 ksplátků vepřových jater (500 g)
4 kspomeranče
1 ksstředně velké cibule
150 mlmléka
3 lžícecukru
2 lžícemásla
1/2 lžičkysušeného tymiánu
2 lžícesvětlé jíšky
2 lžícehladké mouky
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Játra omyjeme, osušíme, zalijeme mlékem a necháme ležet stranou
2. Oloupeme 1 pomeranč (i se světlou slupkou pod kůrou) a nakrájíme na plátky
3. Zbylé pomeranče vymačkáme
4. Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno
5. V hrnci osmahneme cukr na 1 lžíci másla do hněda, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme ji
6. Pak přidáme šťávu z pomerančů, tymián a 5 minut povaříme
7. Nakonec přimícháme jíšku, uvedeme do varu, osolíme, opepříme a necháme stát na plotně, aby směs nevystydla
8. Játra vyndáme z mléka, otřeme kuchyňským papírem a obalíme v hladké mouce
9. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo (na středním plameni) a pečeme na něm játra 3 minuty po každé straně, přidáme plátky pomeranče a již jen krátce ohřejeme
10. Vše nakonec osolíme, opepříme a podáváme s pomerančovou omáčkou.

Doporučení:

– Plátky vepřových jater můžeme nahradit i játry telecími.

Poznámka:

– Recept na jíšku: Jíška– Dnes se dá hotová jíška v prášku koupit i v obchodech!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy