Zprudka na sádle opečená, pak podušená játra spolu s čalamádou z hub a dalšími ingrediencemi, servírovaná nejlépe s vařenou rýží.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | jater |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
1 sklenice | houbové čalamády (houby, protlak, papriky) |
mletá paprika | |
mouka | |
vývar | |
kmín | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Játra očistíme, omyjeme, osušíme ubrouskem, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na troše oleje, pak je vyjmeme, olej vylijeme (umyjeme)
2. Dáme na pánev sádlo, pak cibuli, necháme ztmavnout, přidáme papriku, česnek, kmín, krátce zarestujeme, vrátíme játra, osolíme je, zalijeme vývarem (můžeme použít bujon) a dusíme 15 minut
3. Pak přidáme čalamádu, zahustíme v případě potřeby moukou, provaříme a podáváme nejlépe s rýží.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika