REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Játra s houbovou čalamádou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka na sádle opečená, pak podušená játra spolu s čalamádou z hub a dalšími ingrediencemi, servírovaná nejlépe s vařenou rýží.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gjater
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
1 sklenicehoubové čalamády (houby, protlak, papriky)
mletá paprika
mouka
vývar
kmín
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Játra očistíme, omyjeme, osušíme ubrouskem, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na troše oleje, pak je vyjmeme, olej vylijeme (umyjeme)
2. Dáme na pánev sádlo, pak cibuli, necháme ztmavnout, přidáme papriku, česnek, kmín, krátce zarestujeme, vrátíme játra, osolíme je, zalijeme vývarem (můžeme použít bujon) a dusíme 15 minut
3. Pak přidáme čalamádu, zahustíme v případě potřeby moukou, provaříme a podáváme nejlépe s rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy