REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Játra na cibulce s pivem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Játra dušená na cibulovém základě doměkka podlitá černým pivem.


Ingredience:
500 gvepřových jater (telecích)
150 mlčerného piva
1 lžícehladké mouky
2 kscibule
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Očištěná, dobře vypraná vepřová nebo telecí játra nakrájíme na kostičky
2. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupané, na hrubo nakrájené cibule, přidáme játra, opepříme je a ze všech stran zprudka orestujeme
3. Vše podlijeme asi polovinou piva a pod pokličkou dusíme doměkka
4. Pak játra zaprášíme hladkou moukou, dolijeme zbytek piva, dusíme do zhoustnutí a před podáváním podle chuti osolíme.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy