REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní špenátový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z mladých lístků salátu, upečeného kuřecího masa, listů rokety, majonézy, vajec a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
300 guvařených brambor
200 gupečeného kuřecího masa
200 gmladých špenátových listů
150 gmajonézy nebo na půl s jogurtem
100 glistů rokety
1 lžícenasekané petrželky
1 lžíceolivového oleje
2 ksvejce
1 ksnaťové cibulky
1 ksrajčete
1 kscitronu
několik snítek čerstvé petrželky
sůl

Postup:

1. Listy špenátu a rokety propláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme je okapat
2. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky, smícháme je s pokrájeným masem, vše dle chuti osolíme
3. Vejce uvařená natvrdo nakrájíme na osminky, rajče a cibuli nakrájíme na kostičky a lehce smícháme s olivovým olejem, petrželkou, majonézou, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou
4. Na talíři rozdělíme okapané listy, na ně položíme hromádku směsi z brambor a masa, ozdobíme dílky vajec a přelijeme zálivkou
5. Porce salátu ozdobíme plátky citrónu a snítky zelené petrželky.

Doporučení:

Salát podáváme s bílým nebo celozrnným pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy