Salát z mladých lístků salátu, upečeného kuřecího masa, listů rokety, majonézy, vajec a dalších ingrediencí.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
300 g | uvařených brambor |
200 g | upečeného kuřecího masa |
200 g | mladých špenátových listů |
150 g | majonézy nebo na půl s jogurtem |
100 g | listů rokety |
1 lžíce | nasekané petrželky |
1 lžíce | olivového oleje |
2 ks | vejce |
1 ks | naťové cibulky |
1 ks | rajčete |
1 ks | citronu |
několik snítek čerstvé petrželky | |
sůl |
Postup:
1. Listy špenátu a rokety propláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme je okapat
2. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky, smícháme je s pokrájeným masem, vše dle chuti osolíme
3. Vejce uvařená natvrdo nakrájíme na osminky, rajče a cibuli nakrájíme na kostičky a lehce smícháme s olivovým olejem, petrželkou, majonézou, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou
4. Na talíři rozdělíme okapané listy, na ně položíme hromádku směsi z brambor a masa, ozdobíme dílky vajec a přelijeme zálivkou
5. Porce salátu ozdobíme plátky citrónu a snítky zelené petrželky.
Salát podáváme s bílým nebo celozrnným pečivem.