REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový zákusek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený piškotový korpus potřený jahodovou marmeládou či džemem, pokladený jahodami, potřený tvarohovou náplní a nutellovou šlehačkou, ozdobený nastrouhanou čokoládou.


Ingredience:
Na těsto:
250 ghladké mouky
250 gpráškového cukru
100 mlvody
100 mloleje
1/2 sáčkuprášku do pečiva
2 lžícekakaa
5 ksvajec
jahodový džem na potření těsta
Na krém:
750 gjemného tvarohu
300 gzakysané smetany
1 kgjahod (včetně těch na ozdobu)
1 sáčekvanilkového cukru
3 lžícepráškového cukru
Na šlehačku:
350 mlmléka
50 gnutelly
3 balíčkyšlehačky v prášku
Na ozdobu:
nastrouhaná čokoláda

Postup:

1. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme, vodu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem
2. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C tak na 10-15 minut
3. Tvaroh utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme zakysanou smetanu
4. Vychladlé těsto natřeme jahodovým džemem, naskládáme jahody nařezané na půlky a přikryjeme tvarohovou náplní, dáme do chladu trošku ztuhnout
5. Mezitím si vyšleháme nutellu s mlékem a přidáme práškové šlehačky, dobře vyšleháme a natřeme na koláč
6. Vrch posypeme strouhanou čokoládou a ozdobíme před podáváním jahodami.

Doporučení:

Doporučuji zákusek krájet mokrým zoubkovaným (jahody jsou tuhé a posouvají se) nožem a až na druhý den.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Halloweenské čarování v kuchyni

Strašidelný svátek se blíží! K Halloweenu neodmyslitelně patří dýně, pavučiny, kostry, čarodějnice a další strašidelné postavy… A také spousta dobrot! Užijte si kouzelné chutě – naservírovali jsme vám speciální recepty na halloweenskou hostinu.

číst dále ...

Medovina aneb nápoj z dutin baobabů

Jedním z nejstarších alkoholických nápojů je medovina. Původní název údajně pochází z gaelštiny a tímto jemně nasládlým mokem se posilovali už staří Vikingové. Dnes je považována za přírodní antibiotikum a má pozitivní vliv na tělesné i duševní zdraví. Proč byla původně považována za nápoj králů? A jakým způsobem se vyrábí?

číst dále ...

Vaříte rádi, ale bojujete s časem? Máme řešení. Božskou kuchařku

Máte občas pocit, že váš den by potřeboval nafouknout, abyste stihli uvařit dobrý oběd, večeři a upéct něco sladkého? V tom případě pro Vás máme řešení! Jedinečnou Božskou kuchařku, první svého druhu, pro zaměstnané rodiče, ale i pro svobodné a bezdětné. Zkrátka pro všechny, kteří marně hledají volné chvíle na vaření anebo jim po pozdním návratu domů už chybí energie.

číst dále ...

Mezinárodní den veganství se ve světě slaví už 26 let, letos se oficiálně připojí i české cereálie

Den, který patří rostlinnému stravování každoročně připadá na 1. listopadu. Poprvé se tento svátek slavil roku 1994, v den 50. výročí založení britské organizace Vegan Society. Ta vznikla na popud jistého Donalda Watsona, který společně s pár dalšími lidmi vystoupil z organizace Vegetarian Society, jež se odmítla zabývat problematikou mléčného průmyslu a jeho vlivu na zvířata a životní prostředí. V České republice se tomuto životnímu stylu věnuje Česká veganská společnost, která si klade za cíl snížit do roku 2040 živočišnou spotřebu o 50 %.

číst dále ...

Zatočte s chřipkou a vsaďte na bio

Přichází podzim a s ním také nechvalně známé chřipkové období. Při nemocech i nachlazeních se snažíme tělu dodat co nejvíce vitamínů, abychom mu boj s viry ulehčili. Ty nejčastěji hledáme v citrusech, ale někdy zapomínáme, že řadu vitamínů obsahuje i u nás pěstované ovoce a zelenina. Jsou jimi plodiny, které jsou základem mnoha receptů, jako například cibule a česnek, ale i ty méně často používané druhy jako je řepa, paprika nebo třeba rakytník.

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy