REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový tvarohový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený koláč z hladké mouky, cukru, vanilkového cukru, másla a vejce, vyložený jahody a plněný tvarohovou náplní.


Ingredience:
150 ghladké mouky
90 gmásla
60 gmoučkový cukr
1 ksvejce
1 balíčekvanilkového cukru
Na krém:
750 gnízkotučného tvarohu
250 gjahod
150 gmoučkový cukr
100 gmásla
4 ksvajec
šťáva a kůra z 1 citronu
špetka soli

Postup:

1. Z hladké mouky, změklého másla, cukru, rozklepnutého vejce a vanilkového cukru vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu
2. Pak dortovou formu vyložíme 2/
3 připraveného těsta, zbylé těsto vyválíme do podoby válečku, ze kterého vytvoříme 3 cm mantinel, spodek korpusu propícháme vidličkou a předpečeme při 200 °C asi 10 minut
3. Mezitím máslo rozehřejeme, necháme vychladnout a smícháme se žloutky, tvarohem cukrem, špetkou soli, citronovou šťávou a kůrou, nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
4. Předpečený korpus vyložíme očištěnými jahodami, potřeme připraveným krémem a při 175 °C pečeme 50 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy