Ze zralých jahod, čerstvého zázvoru, ovocného cukru a pektinu připravený chutný džem.
Ingredience:
1 kg | zralých zahardních jahod |
250 g | ovocného cukru |
25 g | pektinu pro zavařeniny se sníženou kaloričností |
1 ks | čerstvého zázvoru o váze cca 50 g |
sklenice na zavařování se šroubovacím uzávěrem |
Postup:
1. Očištěné, pod tekoucí studenou vodou omyté a okapané jahody nahrubo nakrájíme
2. Zázvor oloupeme a pokrájíme na malé kostičky
3. V hrnci promícháme jahody se zázvorem, pektinem a ovocným cukrem, za stálého míchání přivedeme k varu
4. Vaříme 1 minutu klokotem
5. Horký jahodový džem plníme do čistých, vyvařených sklenic se šroubovacím uzávěrem, okamžitě uzavřeme.