REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodovo-tvarohový dort se špaldovým korpusem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Korpus na dort připravený ze špaldové mouky, žloutku, třtinového cukru a másla, vyplněný tvarohovým krémem, upečený v troubě, nakonec pokladený jahodami a přelitý želatinou.


Ingredience:
Na korpus:
150 gšpaldové mouky
100 gmásla
50 ghnědého (třtinového) cukru
1 ksžloutek
Na krém a povrch:
500 gtvarohu (nejlépe tučného)
250 gčerstvých jahod
100 gmoučkového cukru
2 balíčkyvanilkového pudingu (nejlépe Dr. Oetker)
1 balůíčekčirého dortového želé Dr. Oetker
300 mljogurtu nebo zakysané smetany (lze i zkombinovat obojí)
4 ksvajec
Ostatní:
forma o průměru 26 cm
paprír na pečení a máslo na vymazání formy

Postup:

1. Z ingrediencí na korpus vypracujeme hladké těsto, uvrhneme do útrob mikrotenu a dáme do lednice
2. Připravíme si krém; oddělíme žloutky od bílků, ze žloutků, tvarohu, jogurtu (kysané smetany) a cukru vymícháme hladký krém, do kterého postupně přidáme pudinkové prášky, z bílků vyšleháme pevný sníh a lehce jej přimícháme do tvarohového krému
3. Z vychlazeného těsta vyválíme placku velikosti dortové formy, její dno vysteleme papírem na pečení a její boky mázneme máslem
4. Těsto přemístíme do formy a prstíčkama uťapkáme po dně a trochu vyženeme, okraje …, zkrátka uděláme jakoby rantl
5. Na korpus natřeme tvarohový krém, uhladíme a dáme péci do trouby vyhřáté na 160 °C, po 20 minut zakryjeme dortík alobalem nebo pečicím papírem, teplotu snížíme na 150 °C a dort dopečeme, trvá to 40-50 min, nakonec uděláme jen tak pro jistotu test špejlí, je-li dřívko suché, máme hotovo a zčásti vyhráno
6. Dort vyjmeme z trouby a necháme zcela vychladnout, poté pokryjeme jahůdkama
7. Želé si připravíme dle návodu a jahody jím přelijeme, dáme do lednice ztuhnout.

Poznámka:

Autorka fotografií i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy