Domácí je prostě domácí! Platí to i pro zmrzliny vyrobené doma. A že nemáte zmrzlinovač, tak to fakt nevadí. Lze to i bez něj, ale je pravda, že mixér potřebovat budete, ale toho má v domácnosti snad každý.
Ingredience:
Ingredience (4 porce): | |
5 hrnků | mražených jahod |
1/2 hrnku | cukru (lze nahradit medem nebo agáve či javorovým sirupem) |
1/3 hrnku | polotučného mléka |
1 kelímek | mascarpone |
mixér |
Postup:
- Do mísy mixéru dejte mascarpone, jahody, polovinu odměřeného mléka a na nižší obrátky začněte směs promíchávat.
- Jakmile se ingredience začnou spojovat, přidejte zbytek mléka a zvyšte obrátky.
- Po pár minutách vám vznikne směs, kterou už stačí jen osladit.
- Hotovou jahodovou zmrzlinu můžete ihned podávat nebo ji nechat ještě více ztuhnout v mrazáku.
Každá odrůda jahod je jinak sladká. Proto se nebojte při doslazování cukrem, medem nebo třeba agáve sirupem směs ochutnávat a porci upravit dle svých chutí.