REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodová terina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert z jahodového a jogurtového želé pokladený cukrářskými piškoty.


Ingredience:
Na jahodové želé:
250 gjahod
250 mlvišňového džusu
2 lžícecukru krupice
8 ksplátků želatiny
voda
Na jogurtové želé:
400 gtučného bílého jogurtu
4 lžícecukru krupice
200 mlsmetany ke šlehání
1 kssáčku vanilkového cukru
6 ksplátků želatiny
voda
Na dohotovení:
300 gjahod
2 lžícecukru krupice
8 kscukrářských piškotů

Postup:

1. Na jahodové želé želatinu namočíme do studené vody a necháme ji nabobtnat, pak z ní vymačkáme vodu, zahřejeme ji (nevaříme) a necháme rozpustit, potom vmícháme do krupicovým cukrem oslazeného višňového džusu
2. Formu na chlebíček (o objemu 1,8 litru) vyložíme potravinářskou fólií, na dno rozložíme očištěné na kousky nakrájené jahody a když připravená ovocná šťáva začne želírovat nalijeme ji na jahody a želé necháme asi 2 hodiny v lednici tuhnout
3. Na jogurtové želé želatinu namočíme do studené vody, necháme nabobtnat, pak ji vymačkáme, zahřejeme a rozpuštěnou vmícháme do krupicovým i vanilkovým cukrem oslazeného jogurtu a když krém začne želírovat, vmícháme ušlehanou smetanu a nalijeme ho na jahodové želé
4. Na jogurtovou vrstvou rozložíme cukrářské piškoty a dezert dáme do lednice přes noc ztuhnout
5. Před servírováním chlebíček vyklopíme z formy, nakrájíme a každou porci doplníme trochou rozmixovaných jahod s cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy