REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodová terina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert z jahodového a jogurtového želé pokladený cukrářskými piškoty.


Ingredience:
Na jahodové želé:
250 gjahod
250 mlvišňového džusu
2 lžícecukru krupice
8 ksplátků želatiny
voda
Na jogurtové želé:
400 gtučného bílého jogurtu
4 lžícecukru krupice
200 mlsmetany ke šlehání
1 kssáčku vanilkového cukru
6 ksplátků želatiny
voda
Na dohotovení:
300 gjahod
2 lžícecukru krupice
8 kscukrářských piškotů

Postup:

1. Na jahodové želé želatinu namočíme do studené vody a necháme ji nabobtnat, pak z ní vymačkáme vodu, zahřejeme ji (nevaříme) a necháme rozpustit, potom vmícháme do krupicovým cukrem oslazeného višňového džusu
2. Formu na chlebíček (o objemu 1,8 litru) vyložíme potravinářskou fólií, na dno rozložíme očištěné na kousky nakrájené jahody a když připravená ovocná šťáva začne želírovat nalijeme ji na jahody a želé necháme asi 2 hodiny v lednici tuhnout
3. Na jogurtové želé želatinu namočíme do studené vody, necháme nabobtnat, pak ji vymačkáme, zahřejeme a rozpuštěnou vmícháme do krupicovým i vanilkovým cukrem oslazeného jogurtu a když krém začne želírovat, vmícháme ušlehanou smetanu a nalijeme ho na jahodové želé
4. Na jogurtovou vrstvou rozložíme cukrářské piškoty a dezert dáme do lednice přes noc ztuhnout
5. Před servírováním chlebíček vyklopíme z formy, nakrájíme a každou porci doplníme trochou rozmixovaných jahod s cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

6 tipů na bezpečný detox

Střevo je branou do těla. Prochází jím vše, co zkonzumujeme a většina z toho se zde také vstřebává. Jakékoliv poškození či disbalance střevní mikroflóry se může ošklivě podepsat na našem zdraví a potažmo psychice. Nový rok je ideální čas začít očistu těla a dobít energii na vše nadcházející. Držte se těchto jednoduchých 6 tipů a detox pro vás bude radostí.

číst dále ...

Cena medu zůstane i přes velký nedostatek českého lesního medu stejná, očekává se rekordní zájem

Český lesní med koncem ledna v obchodech dojde z důvodu špatné snůšky, komentuje situaci Milan Špaček z firmy Medokomerc, která je největším tuzemským zpracovatelem medu. Včely vyprodukovaly v roce 2020 nejméně medu za posledních 20 let.

číst dále ...

Vliv olivového oleje na vaše zdraví

Právě v této době je vhodné věnovat zvýšenou pozornost a péči svému zdraví. Již Homér označoval olivový olej za tekuté zlato, a to ještě zdaleka neměl k dispozici tolik vědeckých studií, jako máme my dnes. Pravidelné užívání olivového oleje je vhodné nejen pro prevenci civilizačních chorob, jako je rakovina a cukrovka, ale koriguje i hladinu cholesterolu nebo chrání krevní oběh. A jak jistě víte, lze ho užívat nejen vnitřně, ale také na tělo nebo vlasy.

číst dále ...

Stylové streetfoodové recepty pro vás a vaše přátele

Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovné a známé české food-blogerky Markéta v troubě a S vášní pro jídlo, pro vás připravily chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.

číst dále ...

Nápadité recepty, díky nimž zase dopnete kalhoty

Leden, do kalhot vlezem. I tak bychom si mohli s nadsázkou poupravit známou českou pranostiku. Vánoční hodování se na nás totiž většinou podepíše a v prvním měsíci roku můžeme mít problém dopnout pásek, kalhoty, sukni… Navíc se zase proměnily naše chutě a my toužíme po něčem vyloženě lehkém, nepříliš mastném. Pozor, to ovšem neznamená, že to nebude dobré! Pokud je pokrm nabitý kvalitními surovinami, které poznáte také díky značkám kvality (např. Klasa, Regionální potravina nebo Bio), zažijete chuťové orgie. A navíc pak budete mít v bříšku jako v pokojíčku. Pojďme na to.

číst dále ...

Suchej únor? Tak na ten se napijem – nealkoholický Hrozňáček od Rybízáku k tomu přímo vybízí

Únor se v České republice zapsal jako měsíc bez alkoholu. Pokud neradi trháte partu, ale chuť vína by vám chyběla, přesedlejte v únoru na nealkoholické ovocné víno. V sortimentu české značky Rybízák najdete výborné víno Hrozňáček – chutná skvěle, ale je bez alkoholu.

číst dále ...

Špaldová mouka v kuchyni

Věděli jste, že existuje něco jako pšenice špalda? Ano, opravdu existuje. A právě z ní se vyrábí špaldová mouka. K její výrobě se používají celá zrna včetně obalové části, díky tomu špaldová mouka obsahuje velké množství prospěšných látek. Naši prapraprapraprarodiče z ní vařili a pekli zcela běžně, nyní se do kuchyní opět vrací. Třikrát hurá.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy