Dezert z jahodového a jogurtového želé pokladený cukrářskými piškoty.
Ingredience:
Na jahodové želé: | |
250 g | jahod |
250 ml | višňového džusu |
2 lžíce | cukru krupice |
8 ks | plátků želatiny |
voda | |
Na jogurtové želé: | |
400 g | tučného bílého jogurtu |
4 lžíce | cukru krupice |
200 ml | smetany ke šlehání |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
6 ks | plátků želatiny |
voda | |
Na dohotovení: | |
300 g | jahod |
2 lžíce | cukru krupice |
8 ks | cukrářských piškotů |
Postup:
1. Na jahodové želé želatinu namočíme do studené vody a necháme ji nabobtnat, pak z ní vymačkáme vodu, zahřejeme ji (nevaříme) a necháme rozpustit, potom vmícháme do krupicovým cukrem oslazeného višňového džusu
2. Formu na chlebíček (o objemu 1,8 litru) vyložíme potravinářskou fólií, na dno rozložíme očištěné na kousky nakrájené jahody a když připravená ovocná šťáva začne želírovat nalijeme ji na jahody a želé necháme asi 2 hodiny v lednici tuhnout
3. Na jogurtové želé želatinu namočíme do studené vody, necháme nabobtnat, pak ji vymačkáme, zahřejeme a rozpuštěnou vmícháme do krupicovým i vanilkovým cukrem oslazeného jogurtu a když krém začne želírovat, vmícháme ušlehanou smetanu a nalijeme ho na jahodové želé
4. Na jogurtovou vrstvou rozložíme cukrářské piškoty a dezert dáme do lednice přes noc ztuhnout
5. Před servírováním chlebíček vyklopíme z formy, nakrájíme a každou porci doplníme trochou rozmixovaných jahod s cukrem.