REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jáhlové šišky se špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené jáhlové šišky promíchané se sušenou šunkou, špenátem a orestovanou cibulí spolu s česnekem.


Ingredience:
200 gsušené šunky
100 gčerstvého špenátu
1 lžíceolivového oleje
3 ksstroužků česneku
1 ksčervené cibule
mletý pepř
sůl
Na jáhlové šišky:
250 gjáhel
150 gkukuřičné mouky
4 lžícekukuřičného škrobu
voda
sůl

Postup:

1. Jáhly propláchneme ve studené vodě, vložíme je do hrnce, přilijeme asi 500 ml vody, přivedeme k varu, osolíme a zvolna vaříme doměkka (asi 20 minut), potom je necháme vychladnout
2. Vychladlé jáhly dáme do misky, promícháme s kukuřičnou moukou i škrobem a vypracujeme tužší těsto, z kterého vytvarujeme úzké šišky (pokud je těsto příliš suché přidáme trochu vody)
3. Šišky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 3 minuty, dokud nevyplavou na povrch, vyjmeme je z hrnce a uchováme v teple
4. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou cibuli nakrájenou na proužky a oloupané stroužky česneku nakrájené na plátky, přidáme jáhlové šišky, sůl, mletý pepř a vše ještě chvíli restujeme, nakonec vmícháme nakrájenou šunku, omyté okapané listy špenátu a prohřejeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy