REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jáhelník z Brněnska

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krajový recept na sladká jáhelník připravovaný na Moravě.


Ingredience:
Na prosnou kaši:
350 gprosa
1 lmléka
vroucí voda
špetka soli
Ostatní ingredience:
250 gsušených nebo čerstvých švestek
40 gmásla
4 lžícecukru
3 ksvejce
1/2 kscitrónu

Postup:

1. Proso několikrát přelijeme vroucí vodou, pak ho scedíme
2. Necháme v cedníku důkladně okapat, posléze vsypeme do vroucího mléka se špetkou soli a uvaříme v hustou kaši
3. Do chladné kaše zamícháme cukr, citrónovou šťávu i kůru a žloutky
4. Přidáme tuhý sníh z bílků a kaši rozetřeme na vymaštěný pekáč
5. Napícháme do ní švestky (sušené předem namočíme), pokropíme tukem a necháme v rozehřáté troubě zapékat půl hodiny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy