REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablkový závin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závin plněný jablky, švestkami a oříšky, upečený dozlatova, posypaný cukrem.


Ingredience:
Na těsto:
200 ghladké mouky
5 lžicmásla
3 lžíceteplé vody
2 lžíceoleje
1 ksvejce
špetk soli
Na náplň:
1 kgjablek
250 gsušených švestek
60 gpistáciových ořechů
4 lžícecukru
šťáva z 1 citronu
Ostatní:
moučkový cukr na posypání
tuk a mouka na plech

Postup:

1. Z hladké mouky, vejce, špetky soli, oleje a teplé vody vypracujeme vláčné těsto, potřeme částí změklého másla utřeného do pěny a necháme 1 hodinu odpočinout
2. Oloupaná jablka zbavíme jádřince, pokrájíme na tenké plátky, pokapeme citronovou šťávou, přidáme na menší kousky nakrájené sušené švestky a pistáciové ořechy (1 lžící ořechů odložíme stranou) a promícháme
3. Těsto vyválíme, potřeme zbylým máslem, naplníme ovocnou směsí, pocukrujeme, svineme a položíme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
4. Vložíme do trouby a pečeme při 190 °C dozlatova (asi 45 minut), hotový závin pocukrujeme, ozdobíme zbylými pistáciovými ořechy a podáváme s vanilkovou zmrzlinou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy