REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablkový závin našich babiček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na jednoduché těsto, které se skládá pouze ze základních surovin, které máte většinou doma. Velice dobře se s ním pracuje. Neobsahuje žádný cukr. Ovšem kdo má rád sladké, může cukr do těsta přidat. Recept i s receptůrou na domácí těsto!


Ingredience:
Na těsto:
200 ghladké mouky
125 gHery máslová příchuť
80-100 gpolohrubé mouky
50 mlvelice studené vody
1 lžíceocta
1 ksvejce
Na náplň:
300 gjablek
100 gstrouhanky
oloupané vlašské ořechy
rozinky
mletá skořice
cukr podle chuti
Ostatní:
papír na pečení, moučkový cukr na posypaní

Postup:
  1. Těsto neobsahuje žádný cukr, když ho tam přesto budete chtít, přidejte k hladké mouce 4 lžíce moučkového cukru, pak Heru, vejce, hladkou mouku, ocet a vodu,  smíchejte vše dohromady
  2. Přidejte 50 g polohrubé mouky a dále těsto propracovávejte, pak přidávejte polohrubou mouku podle potřeby, až do té doby, kdy se těsto přestane lepit
  3. Těsto nechejte 1 hodinu odpočívat v lednici
  4. Rozválejte těsto na pomoučeném válu, strouhanku opečte nasucho na pánvi, pěkně dokřupava, přidejte do ní mletou skořici, kdo chce, může přidat i 2 lžíce cukru krupice, nechejte strouhanku vychladnout, studenou strouhanku rozprostřete na rozválené těsto
  5. Jablka nastrouhejte nahrubo, i se slupkou, rozložte na strouhanku, podle chuti přidejte nasekané ořechy, rozinky
  6. Pevně závin srolujte, dejte na plech vyložený pečícím papírem
  7. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 30 minut, zvyšte teplotu na 190 °C a dopečte dozlatova, bude to trvat dalších 20-30 minut
  8. Hotový závin nechejte vychladnout a pocukrujte moučkovým cukrem.
Poznámka:

Recept vytvořen ve spolupráci s Herou a blogerkou Elly.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy