REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablka v županu II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jablka potřená zavařeninou, obalená do listového těsta a upečená v troubě dozlatova.


Ingredience:
1 ksbalíčku listového těsta
1 ksvejce na potření
4 ksjablek
4-6 lžicrybízové zavařeniny
hladká mouka na vál
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný cca 3 mm, okraje těsta odkrojíme a ponecháme stranou na pozdější ozdobení, zbytek těsta nakrájíme na čtyři stejně velké čtverce
2. Jablka důkladně omyjeme, osušíme a potřeme rybízovou zavařeninou
3. Každé jablko postavíme do středu čtverce, dobře ho do těsta zabalíme, cípy těsta důkladně přimáčkneme, celý povrch potřeme rozšlehaným vejcem a ze zbytku těsta vykrojíme lístečky, kterými zabalená jablka ozdobíme
4. Naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut, pak teplotu snížíme a dopečeme dozlatova
5. Upečená jablka v županu posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy