Jablka máčená v karamelu, ozdobená cukrářským sypáním.
Ingredience:
4 ks | menších jablíček |
200 g | hnědého třtinového cukru |
100 ml | pitné vody |
špejle nebo zmrzlinová párátka | |
alobal | |
olej |
Postup:
1. Dobře omytá jablíčka necháme oschnout, pak do nich středem zapíchneme zkrácené špejle nebo zmrzlinová párátka
2. Do menšího hrnce nalijeme asi 100 ml vody, přisypeme hnědý cukr a vodu s cukrem povaříme asi 10 minut nebo tak dlouho, až se cukr v tekutině rozpustí a zkaramelizuje
3. Hrnec sundáme ze zdroje tepla, v karamelu jablka obalíme, pak je položíme na olejem vymazaný alobal
4. Jablíčka obalená v karamelu posypeme cukrářským zdobením a necháme vychladnout.
Místo cukrářského zdobení můžeme jablíčka posypat nasekanými ořechy.
Poznámka:Na větší jablíčka si připravíme raději dvojtou dávku karamelu, ale karamel vám si zbude.