REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečné suky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečené špalíčky z jablek, cukru, oříšků a dalších ingrediencí, obalené v mletých piškotech a zdobené pomerančovou kůrou.


Ingredience:
200 gcukru krupice
100 gsekaných oloupaných mandlí nebo kešu ořechů
10 ksnakyslých jablek
3 ksroztlučených hřebíčků
1 kscitronu
1 ksplátku želatiny
1/2 lžičkymleté skořice
mleté dětské piškoty na obalení
kandovaná pomerančový kůra na dozdobení

Postup:

1. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubo
2. Důkladně omytý citron oloupeme, kůru nakrájíme na malé kostičky a z dužiny vymačkáme šťávu
3. Připravený plátek želatiny rozpustíme ve 2 – 3 lžících vlažné vody a necháme nabobtnat
4. V rendlíku rozpustíme krupicový cukr a mícháme, dokud nezačne karamelizovat, pak přidáme nastrouhaná jablka, skořici, hřebíčky, citronovou kůru a pomalu vaříme, dokud hmota nezačne rosolovatět
5. Vmícháme rozpuštěnou želatinu, citronovou šťávu, sekané mandle nebo oříšky, hmotu odstavíme a necháme zchladnout
6. Z vychladlé hmoty vytvarujeme váleček o průměru 3 cm a když vychladne úplně, rozdělíme ho na špalíčky
7. Každý kousek obalíme v mletých piškotech a dozdobíme kandovanou pomerančovou kůrou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy