REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italská zmrzlina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácích podmínkách připravená smetanová zmrzlina.


Ingredience:
1 balíčekvanilkového cukru
1 sáčekztužovače šlehačky
1 lžičkamaizeny
0,25 lovocné dřeně
0,25 lsmetany ke šlehání
0,25 lmléka
125 gcukru krystal
3 ksžloutky
1 ksvejce

Postup:

1. Vyšleháme žloutky, vejce, cukr, mléko, ovocnou dřeň a maizenu, pak na mírném ohni za stálého míchání přivedeme hmotu k varu, hned odstavíme 2. Za stálého míchání necháme vychladnout
3. Šlehačkovou smetanu se ztužovačem a vanilkovým cukrem vyšleháme do tuha a opatrně zamícháme do studeného ovocného krému
4. Naplníme do formiček a dáme zmrazit do mrazáku, během první hodiny zamrazení ještě dvakrát promícháme.

Poznámka:

Maizena – Kukuřičná moučka, respektive škrob. Slouží hlavně k přípravě tradičních pudinků a k zahušťování polévek a omáček.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy