Cukroví z mouky, másla, mletých ořechu, mandlí, vejce a dalších ingrediencí, po upečení slepené džemem, polité čokoládovou polevou a zdobené sušenou třešní.
Ingredience:
400 g | hladké mouky |
250 g | másla |
150 g | moučkového cukru |
75 g | mletých vlašských ořechů |
75 g | mletých oloupaných mandlí |
2 ks | menších vajec |
1/2 lžičky | mleté skořice |
špetka soli | |
citronová kůra | |
Na slepení: | |
jahodový džem | |
Na polití a zdobení: | |
čokoládová poleva | |
sušené třešně |
Postup:
1. Do prosáté hladké mouky se špetkou soli přidáme moučkový cukr, na jemno mleté vlašské ořechy i mandle, mletou skořici, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, rozklepnutá vejce a promícháme
2. Pak přidáme na kousky nakrájené změklé máslo a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 2 hodiny do chladu odležet
3. Z odleželého těsta vyválíme plát silný asi 3 mm a formičkou vykrájíme dvě velikosti kytiček
4. Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do vyhřáté trouby a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 7 minut, necháme vychladnout
5. Zchladlé kytičky po dvou (větší a menší) slepíme jahodovým džemem, vršek polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a ozdobíme sušenými třešněmi.