Recept na indickou pikantní zeleninovou polévku z pořadu “VIP Prostřeno” od pana Ivana Vyskočila.
Ingredience:
1 l | kuřecího vývaru |
1-2 ks | mrkve |
1 ks | cibule |
150 ml | sladké smetany |
zakysaná smetana na ozdobení | |
1 hrst | piniových oříšků |
1 menší hrst | rozinek |
1 lžíce | másla |
1 lžička | kurkumy |
1 lžička | kari |
1 lžička | cukru |
citronová šťáva dle chuti | |
šťáva z 1 ks pomeranče | |
sůl |
Postup:
1. Cibuli pokrájenou na kostičky orestujeme na másle, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, kurkumu a kari
2. Základ zalijeme kuřecím vývarem, povaříme a přidáme oprané rozinky
3. Když je mrkev měkká, polévku dochutíme solí, citronem, cukrem, můžeme přidat též šťávu z pomeranče
4. Do sladkokyselé pálivé polévky zavaříme sladkou smetanu
5. Na talíři jednotlivé porce posypeme piniovými oříšky a dle chuti si každý do talíře přidá zakysanou smetanu.