REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husí játra s mandlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Játra máčená v mléce, nakrájená na kousky, protknutá mandlemi, nakonec podušená na pánvi zalitá sádlem.


Ingredience:
500 ghusích jater
100 gloupaných mandlí
husí sádlo
sůl

Postup:

1. Husí játra omyjeme, zbavíme blan a na 1 hodinu ponoříme do mléka
2. Mandle spaříme a rozpůlíme na polovinu
3. Husí játra pokrájíme na kousky a protkneme kousky mandlí
4. Na pánev rozložíme kousky jater, zalijeme je rozpuštěným husím sádlem a dusíme 30 minut doměkka
5. Na závěr pokrm osolíme, podáváme teplé i studené jako pikantní předkrm spolu s chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy