REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husarské koláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Malé koláčky upečené v troubě, plněné marmeládou, servírované jako vánoční cukroví, obalené v moučkovým cukru.


Ingredience:
300 ghladké mouky
200 gmásla
100 gmletých lískových oříšků
100 gcukru moučka
2 ksžloutky
1 ksvanilkového lusku
špetka soli
Na náplň:
1/2 šálkumoučkového cukru
oblíbená ovocná zavařenina
Ostatní: pepír na pečení, moučkový cukr na obalení

Postup:

1. Připravíme si ze surovin těsto; všechny sypké ingredience spolu promícháme, pak zapracujeme povolené máslo, dužinu vanilkového lusku a žloutky, vypracujeme těsto, které zabalíme do folie a necháme v ledničce 2 hodiny chladit
2. Pak tvoříme kuličky a koncem vařečky uděláme důlky
3. Pečeme na vystlaném (pečícím papírem) plechu 12-15 min na 200 °C
4. Necháme vychladnout!
5. Mezi dobou chladnutí si připravíme náplň; 1/
2 šálku moučkového cukru smícháme s oblíbenou zavařeninou, důlky naplníme
6. Takto připravené koláčky necháme zavadnout na vzduchu asi 1-2 dny
7. Následuje pocukrování a naskládání do plechové dózy.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Lucie Jahelková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy