Dortíčky plněné a potřené krémem, obalené v mandlových lupíncích, zdobené kuličkami hroznového vína, nakonec potřené dortovým želé.
Ingredience:
Na těsto: | |
100 g | hladké mouky |
75 g | cukru krupice |
3 ks | vajec |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
Na náplň: | |
500 ml | mléka |
200 g | smetany ke šlehání |
100 g | cukru krupice |
2 ks | sáčku vanilkového pudinkového prášku |
Na dohotovení: | |
1 ks | sáčku dortového želé |
300 g | kuliček hroznového vína |
120 g | pražených mandlových lupínků |
Postup:
1. Rozklepnutá vejce utřeme s krupicovým cukrem do pěny, zlehka vmícháme prosátou hladkou mouku a vanilkový cukr, těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, rozetřeme, vložíme do vyhřáté trouby na 220 °C a pečeme dorůžova (asi 10 minut)
2. V části vlažného mléka rozmícháme pudinkové prášky, zbylé mléko svaříme s krupicovým cukrem, pak vmícháme pudinkový prášek rozmíchaný v mléce a za stálého míchání dobře provaříme, krém necháme vychladnout a nakonec vmícháme smetanu ušlehanou na pevnou šlehačku
3. Z upečeného korpusu vykrájíme vykrajovátkem malá kolečka, polovinu potřeme vyšší vrstvou krému, přiklopíme zbylými kolečky, povrch každého dortíku potřeme tenkou vrstvou krému, necháme ztuhnout a potom strany obalíme v opražených mandlových lupíncích
4. Dortíky ozdobíme kuličkami hroznového vína, které potřeme rozpuštěným dortovým želé.