REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hroznová bublanina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý dezert upečený v troubě, zdobený kuličkami tmavých i světlých hroznů.


Ingredience:
400 ghladké mouky
400 gtmavých i světlých hroznů
150 gbílého jogurtu
150 gmletého cukru
150 goleje
3 balíčkyvanilkového cukru
1 balíčekprášku do pečiva
3 ksvejce
strouhaná citronová kůra

Postup:

1. Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva a cukrem
2. Přidáme citronovou kůru, žloutky, olej, jogurt a vše zamícháme
3. Hmotu vlijeme do tukem vymazané koláčové formy nebo na plech, posypeme hrozny a dáme péci
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C dorůžova
5. Bílky vyšleháme do pevného sněhu a lehce do něj zamícháme vanilkový cukr, sníh rozprostřeme na mírně prochladký korpus a dosušíme v mírně vyhřáté troubě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy