REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrníčkové sladké rohlíčky plněné ořechovou a jablkovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké křehké kynuté rohlíčky ze zakysané smetany, hladké a polohrubé mouky, mléka, másla, droždí a dalších surovin, naplněné ořechovou a jablkovou náplní.


Ingredience:
2 hrnkyhladké mouky
2 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekvlažného mléka
200 mlzakysané smetany
125 gčerstvě rozpuštěného másla
2-3 lžícekrystalového cukru
2 lžičkysoli
3 ksvejce
1 kskostka droždí
Na ořechovou náplň:
150 gvlašských ořechů
150 gkrystalového cukru
1-2 dlmléka
1 ksvaječný bílek
trochu skořice
Na jablečnou náplň:
cca 3-4 ksstředně velkých jablek
150 gkrystalového cukru (nebo dle chuti)
špetku skořice
Na potření:
2 ksvaječní žloutky
2 lžícemléka
Ostatní:
papír na pečení, mouka na pomoučení pracovní plochy

Postup:
  1. Připravíme těsto; nejprve si připravíme kvásek, do vlažného mléka rozdrobíme droždí, nasypeme lžíci cukru a 2 lžíce mouky, necháme na teplém místě vzejít kvásek, mezitím do větší mísy prosijeme obě mouky, přidáme cukr, sůl, zakysanou smetanu a citronovou kůru
  2. Rukou vypracujeme hladké, lepivé těsto, hněteme alespoň 10 minut, necháme na teplém místě pod čistou hadrovou utěrkou vykynout
  3. Připravíme ořechovou náplň; mleté vlašské ořechy, skořici, bílek a cukr zalijeme vlažným mlékem, promícháme
  4. A ještě jablkovou náplň; omytá jablka nastrouháme, přidáme cukr, skořici, promícháme
  5. Vykynuté těsto rozdělíme na 8 stejných dílů, každý pak ještě na další 4 části, každý kousek rozválíme na kulatou placku na jedné polovině každé tvořítkem nebo nožem uděláme vedle sebe zářezy, na spodní část pak naneseme lžící náplně, na polovinu rozdělíme ořechovou, na druhou polovinu koleček pak jablkovou (z jablečné náplně před plněním důkladně vymačkáme šťávu!)
  6. Zarolujeme do tvaru rohlíčků, klademe na plech vyložený papírem na pečení
  7. Vaječné žloutky rozšleháme s mlékem, tímto potřeme všechny rohlíčky na plechu
  8. V troubě vyhřáté na 190 °C pečeme 20 až 25 minut, pěkně dozlatova, pak plechy vytáhneme a necháme vychladnout
  9. Hotové rohlíčky necháme jen tak, nebo je ještě můžeme hojně posypat moučkovým cukrem.
Poznámka:

1 hrnek – 200 ml

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy