REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrnec ˮSzekelyˮ

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý recept z maďarské kuchyně na dušené vepřové se zelím. Obdoba v Čechách velmi oblíbeného segedínského guláše.


Ingredience:
750 gvepřového plecka
500 gkysaného zelí
100 grajského protlaku
100 ganglické slaniny
300 mlmasového vývaru
4 kskuliček celého pepře
4 ksstroužku česneku
2 ksbobkových listů
2 kscibule
sladká paprika
pálivá paprika
sádlo
kmín
sůl

Postup:

1. Plecko nakrájíme na větší kostky
2. V hrnci na sádle necháme zesklovatět slaninu, přidáme cibuli, česnek a osmahneme do zlatova
3. Posypeme paprikou a přidáme polovinu zelí, které zalijeme rajským protlakem
4. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, celý pepř, kmín, vložíme maso a zakryjeme druhou polovinou zelí a zalijeme vývarem
5. Hrnec přiklopíme pokličkou a za občasného promíchání dusíme do měkka 50-60 minut.

Doporučení:

Hotový pokrm podáváme s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy