REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hřiby nadívané kuře na rožni

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Celé kuře nadité čerstvými hřiby podušenými na cibulce, zalité vínem a promíchané s moukou (strouhankou), grilované na otočné jehle grilu.


Ingredience:
1 kskuřete v celku
3-4 ksvětší čerstvé hříbky
1 ksstroužek česneku
1 ksmenší cibule
1 dlbílého vína
2 lžícekečupu
1 lžícehladké mouky (strouhanky)
1 lžíceoleje
máslo
kmín
sůl

Postup:

1. Na másle zpěníme oloupanou, na jemno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené hříbky, zalijeme je vínem a asi 10 minut podusíme
2. K podušeným hříbkům vmícháme kečup, utřený česnek, směs zahustíme moukou, případně i strouhankou a hříbkovou nádivkou naplníme omyté, vně i uvnitř osolené, okmínované a olejem potřené kuře
3. To pečlivě zabalíme do alobalu a pozvolna grilujeme na otočné jehle grilu doměkka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy