Hříbky nakrájené na kousky, chvilku orestované na oleji, poté podušené v bílém víně a rajčatovém protlaku s malými cibulkami, ochucené pepřem, solí a bobkovým listem, servírované vychlazené.
Ingredience:
300 g | menších hříbků |
15 ks | malých cibulek |
125 ml | bílého vína |
100 ml | oleje |
1 lžíce | rajského protlaku |
bobkový list | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Hříbky si očistíme a nakrájíme na větší kousky, malé cibulky jen oloupeme
2. V hrnci si rozehřejeme olej, vložíme hříbky, chvilku orestujeme, pak zalijeme bílým vínem, přidáme oloupané cibulky, rajský protlak, bobkový list, pepř a sůl
3. Hříbky dusíme na mírném ohni, dokud se nevypaří všechna voda
4. Poté houby přendáme do misky, necháme vychladnout a pak dáme do lednice vychladit
5. Před servírováním vyjmeme bobkový list.