Chutný přílohový salát připravená z povařených hub po scezení a vychladnutí promíchaných s vhodnou zeleninou. Salát je dochucený olejem, worcesterskou omáčkou, podrceným česnekem, solí a pepřem. Podáváme k masitým pokrmům nebo samotný, třeba s celozrnným pečivem jako svačinu, či lehkou večeři.
Ingredience:
300 g | hřibu hnědého (nebo jiné hřibovité houby tvrdší konzistence) |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | červené masité papriky |
1 svazek | mladé cibulky i s natí |
1 lžíce | nasekané pažitky |
1 lžíce | oleje |
worchestr | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné houby nakrájíme na kousky a povaříme v mírně osolené vodě tak asi 5 minut
2. Scedíme, propláchneme a necháme okapat a vychladnout
3. Houby promícháme s plátky červené papriky, kolečky a natí mladé cibulky a nasekanou pažitkou
4. Ochutíme drceným česnekem, vorchestrem, solí a pepřem
5. Zakápneme olejem, promícháme, necháme hodinu v lednici rozležet a vychladit.