REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hříbkové ragú

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hříbky podušené na cibulovém základě s vínem, smetanou a bylinkami, zjemněné zakysanou smetanou.


Ingredience:
400 ghříbků
250 glišek
100 gzakysané smetany
80 gšalotky
50 gmásla
30 gčerstvé petrželové natě
15 gčerstvé majoránky
200 mlsmetany 30%
50 mloleje
15 mlbílého vína
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou šalotku nakrájíme na drobno a osmahneme na rozehřátém oleji
2. Přidáme očištěné, omyté, osušené, na silnější plátky nakrájené hříbky a orestujeme je zlehka dohněda
3. Pak osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem a smetanou, přidáme na jemno nasekanou majoránku i petrželovou nať a dusíme 15 minut, nakonec ji zjemníme zakysanou smetanou
4. Lišky očistíme, ale nekrájíme a na pánvičce v rozehřátém oleji je osmahneme
5. Omáčku podáváme se špekovým knedlíkem a ozdobené liškami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy