Hříbky podušené na cibulovém základě s vínem, smetanou a bylinkami, zjemněné zakysanou smetanou.
Ingredience:
400 g | hříbků |
250 g | lišek |
100 g | zakysané smetany |
80 g | šalotky |
50 g | másla |
30 g | čerstvé petrželové natě |
15 g | čerstvé majoránky |
200 ml | smetany 30% |
50 ml | oleje |
15 ml | bílého vína |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou šalotku nakrájíme na drobno a osmahneme na rozehřátém oleji
2. Přidáme očištěné, omyté, osušené, na silnější plátky nakrájené hříbky a orestujeme je zlehka dohněda
3. Pak osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem a smetanou, přidáme na jemno nasekanou majoránku i petrželovou nať a dusíme 15 minut, nakonec ji zjemníme zakysanou smetanou
4. Lišky očistíme, ale nekrájíme a na pánvičce v rozehřátém oleji je osmahneme
5. Omáčku podáváme se špekovým knedlíkem a ozdobené liškami.