Hříbková polévka zjemněná smetanou, servírovaná ozdobená vařenými vejci.
Ingredience:
400 g | hříbků |
3 ks | vejce na tvrdo |
1 ks | menší cibule |
1 dl | smetany |
3 lžíce | hladké mouky |
3 lžíce | oleje |
1 l | vody |
nasekaná petrželka | |
masox | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Hříbky očistíme a nakrájíme na slabé plátky, cibuli nakrájíme na jemno
2. V hrnci rozehřejeme olej přidáme cibuli a hříbky a orestujeme, poté zaprášíme moukou a zalijeme vodou a důkladně rozmícháme, osolíme, opepříme a za občasného míchání povaříme 15 minut
3. Ke konci varu přidáme masox a smetanu a stáhneme z plotýnky už nevaříme 4. Před podáváním posypeme petrželkou a na kostičky nakrájenými vejci.