REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hřebeny z listového těsta plněné makovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozválené listové těsto naplněné sladkou makovou náplní, upečené v troubě dozlatova ve tvaru rohlíčků.


Ingredience:
1 balíčeklistového těsta
1 ksvejce
papír na pečení
moučkový cukr na posypání
Na makovou náplň:
300 gmletého máku
2 lžícerozenletých dětských piškotů
1 lžícerybízového džemu
1 lžícecukru
1 sáčekvanilkového cukru
2 špetkyskořice
2 dlmléka
rozinky

Postup:

1. Listové těsto rozválíme na plát, rádlem nakrájíme obdélníky, na každý plát poklademe makovou nádivkou, přehneme, okraje přitiskneme k sobě
2. Nůžkami několikrát nastřihneme přitisknutý okraj rohlíků
3. Připravené hřebeny vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem, každý trochu ohneme do obloučku a potřeme rozšlehaným vejcem
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 8 minut, pak troubu ztlumíme na 175 °C a rohlíčky dopečeme dorůžova
5. Z trouby vytažené hřebeny posypeme moučkovým cukrem a necháme úplně vychladnout.

Příprava makové náplně: Umletý mák spaříme horkým mlékem, přidáme oba cukry, džem, skořici a oprané rozinky, podle potřeby nádivku zahustíme mletými piškoty zamícháme a můžeme aplikovat.

Poznámka:

Recept na domácí listové těsto najdete zde: Listové těsto.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy