Z vývaru z povařeného vyuzeného masa připravený vývar, ten zahuštěný jíškou, doplněný o hrášek a smetanu, polévka nakonec rozmixovaná, servírovaná dochucená solí, pepřem a muškátovým oříškem, s vložkou kostiček uzeného masa.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
750 ml | vývaru |
500 g | mraženého hrášku |
300 g | uzeného kolene (nebo uzené šunky od kosti) K-Purland |
250 ml | tučné smetany na vaření K-Classic |
1 lžíce | mouky |
1 lžíce | másla |
2 ks | cibule |
muškátový oříšek | |
nové koření | |
bobkový list | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Uzené maso dáme do hrnce s vodou, přidáme jednu oloupanou cibuli, bobkový list, nové koření a pár kuliček pepře, povaříme asi 30 minut do změknutí
2. Scedíme, vývar uschováme a maso obereme a nakrájíme na drobné kostičky
3. Máslo rozehřejeme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a necháme zesklovatět, přidáme mouku, promícháme a orestujeme na světlou jíšku
4. Zalijeme vývarem z uzeného masa a povaříme asi 15 minut
5. Přidáme hrášek, krátce povaříme a odstavíme, vmícháme smetanu a rozmixujeme mixérem
6. Dochutím solí, pepřem a muškátovým oříškem, pak vmícháme uzené maso a podáváme.
Servírujeme s máslovými krutony. Do vývaru s uzeným masem můžeme přidat i kost z uzené šunky nebo odřezky z uzeného masa. Vývar pak bude ještě silnější.
Poznámka:Zdroj: www.kaufland.cz